Laatste fase “sedum op platte daken Vogelwiel“

Afgelopen zaterdag 13 juli zijn we begonnen met het laatste deel van de sedum op de platte daken af te ronden. Dat betekent dat de groep bewoners ruim 330 m2 met zijn allen hebben verwerkt.

We zijn om 10.00 uur gestart, door onze plannen voor de Groenste Straat van Overijssel neer te zetten voor de bewoners uit andere buurten, die er ook mee aan de gang willen gaan. Dit was separaat georganiseerd door De Ulebelt om bij ons met bewoners te komen kijken hoe wij hiermee aan de slag gaan.

Vervolgens zijn er verschillende trappen neergezet, de daken watervrij gemaakt en zijn we begonnen met het plaatsen van anti-worteldoek, de drainagemat, filtervlies en substraat. Het substraat  werd aangereikt door een heftruck (dat scheelt ontzettend in het sjouwen) en binnen 30 minuten was het eerste dakdeel afgerond.

Na een kleine pauze werd het laatste deel afgerond en om 12.30 uur was alles klaar. Dank aan alle bewoners, Gemeente Deventer, Wij-Deventer, De Ulebelt, Stichting Oversticht en  het Waterschap Drents- Overijssel.
Kijk voor de foto’s op de pagina https://www.vogelwiel.nl/media, Sedum leggen fase 3.

Wij zijn trots om dit project binnen 1,5 jaar af te ronden en zeker al 100 bewoners uit andere wijken van Deventer te hebben kunnen rond leiden en belangstellenden van ver daar buiten.

Op naar de volgende uitdaging, de start van de uitwerking van de plannen van de Groenste Straat van Deventer!

 

Namens de Vogelwielers,

Werkgroep sedum en afkoppelen regenwater

Leave a Comment