Burendag 2020

Na een lange voorbereiding zijn we verdergegaan met de volgende fase van het vergroenen  te weten het planten van de bomen, struiken en planten in de voortuin bij de entree van Vogelslag 50 en 52.

We zijn  om 10.00 uur gestart met koffie en iets lekkers, daarna in groepjes  op het plein,  het onkruid te lijf gegaan en planten op gebonden en gesnoeid.  Onder leiding van Harold van tuinen anno nu werden de leilinden geplaatst, en de struiken en planten in de hoek van het grasveld voor die door Harold  op vrijdag al was voorbewerkt. Een hele klus die de hele dag heeft geduurd.

Verder was de buurt wethouder Liesbeth Grijsen uitgenodigd om samen met Ineke Mengelder (buurtbewoonster en kunstenaar) het kunstwerk te onthullen dat op de burendag van 2018 uit 2 concepten door de bewoners was gekozen.

Door samenwerking met de VMBO-school Marke Zuid en Technicampus niveau 3 hebben we samen een prachtig kunstwerk kunnen realiseren.

 De ondersteuning van Ben Westenberg in het afwerken van de verschillende delen van het kunstwerk mag niet vergeten worden.

Daarna was er soep en broodjes en konden de bewoners  verder in gesprek met de wethouder,  de wijkmanager Joris Hendriks  en 2 leden van het sociaal team Colmschate. Om 13.30 zijn de verschillen groepen verdergegaan met de werkzaamheden en werd het nieuwe speelhuisje voor de kinderen onder leiding van Arnoud  afgemaakt, hij was woensdag al met de voorbereidingen begonnen. Om 16.30 werden de werkzaamheden gestopt.

De barbeque werd om 18.00 gestart en werd er even stil gestaan bij het vertrek van Janke en Durk. Gelukkig gaan  ze niet weg uit Deventer maar naar de Vijfhoek. Zonder meer een gemis voor de Vogelwielers, maar nogmaals dank voor jullie inzet en bijdrage  voor wat wij tot nu bereikt hebben.

Ben en Ineke werden ook in het zonnetje gezet voor creëren van het prachtige kunstwerk en het mooie schilderij voor Durk en Janke.

Ik wil een ieder bedanken voor hun inzet ook namens Nanno, Janke en de werkgroep groen.

Op naar burendag september 2021 met de Vogelwielers

Leave a Comment